راهنمای نویسندگان

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

فرم تعهد نویسندگان به صورت پرسش ‏های چک لیست در سامانه تهیه شده است. لطفا پرسش ‏ها را به دقت مطالعه و نسبت به تکمیل فرم دقت لازم بعمل آید.

فایل تعارض منافع: فایل تعارض مناقع را از این قسمت دانلود و تکمیل نمایید.

 فایل واگذاری حق انتشار مقاله:  فایل واگذاری حق انتشار مقاله را از این قسمت دانلود و تکمیل نمایید.

شیوه رفرنس دهی :فایل رفرنس دهی منابع به روش APA

شیوه نامه نشریه:

جهت بهبود کیفیت نگارش چکیده لاتین مقالات، لازم است  نویسندگان قبل از ارسال مقاله، متن چکیده را در سامانه Grammarly قرار دهند و پس از رفع ایرادات گرفته شده چکیده را برای نشریه ارسال کنند.

 

راهنمای نگارش

نشریه­ ی جغرافیا و برنامه ­ر­یزی فضایی فقط در رشته­ های مختلف علوم جغرافیایی مقاله می­ پذیرد.

مسئولیت علمی مقاله بر عهده­ ی نویسنده مسئول است. در مورد مقاله‌هایی که توسط دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری با همکاری استادان راهنما  تهیه می­ شود، باید نویسنده مسئول  استاد راهنما بوده و مقاله توسط ایشان  به مجله ارسال شود ؛ در غیر این صورت، در هیئت تحریریه قابل طرح نخواهد بود. نشریه از پذیرش مقاله­ ی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری بدون حضور استاد راهنما معذور می­باشد. برای دانشجویان ارسال و تایید نامه استاد راهنما مبنی بر استخراج مقاله از پایان­نامه یا رساله ضروری می­باشد و باید درپرونده مقاله بارگزاری شود. .

پس از داوری و درخواست اصلاحات برای مقاله، نویسنده محترم مقاله حداکثر  20 روز فرصت خواهد داشت تا مطابق نظر داوران اصلاحات لازم را انجام نمایند.

با توجه به تراکم زیاد مقاله در هر سال حداکثر دو مقاله از هر نویسنده برای داوری ارسال خواهد شد(چه مستقل و چه به صورت مشترک باشد) بنابراین از ارسال همزمان چندین مقاله به نشریه خوداری شود.

نویسنده یا نویسندگان مقاله باید مرتبط با رشته تخصصی خودشان باشند در غیر این صورت(حتی یکی از نویسندگان) غیر مرتبط باشد مقاله از نظر این نشریه رد می شود.

اسامی نویسندگان به همان ترتیبی که در زمان تشکیل پرونده مقاله در سامانه درج گردیده، در زمان پذیرش نهایی و چاپ مقاله ارائه می

شود و هیچ تغییری در ترتیب یا تعداد نویسندگان اعمال نخواهد شد

- هر نویسنده در هر سال حداکثر مجاز به اخذ پذیرش و چاپ 1 مقاله می باشند.

- استفاده از منابع جدید داخلی و خارجی ( متناسب با موضوع حداقل 10 منبع داخلی و 10 منبع خارجی)

 

صرفا مقالاتی که از طریق سامانه عضو هیئت علمی برای مجله ارسال شده باشد در روند داوری قرار خواهد گرفت.

 

 ********************************************************************************************************************

مقالاتی در مجله برنامه ریزی فضایی (جغرافیا) مورد بررسی قرار می گیرد که موارد زیر را رعایت نموده باشد.

 

 

  - مقالات ارسالی نباید در نشریات دیگر و کنفرانس های علمی به چاپ رسیده باشد و یا در حال بررسی برای چاپ باشند.

  - مقالات باید نتیجه ی پژوهش نگارنده (نگارندگان) و ساده و روان باشد. تنها مقالاتی که با محورهای مجله منطبق باشد بررسی خواهد شد.

  - حاشیه ها از طرفین 2/5 و بالا و پایین 3 سانتی متر باشد

  قلم مورد استفاده در متن مقاله: عنوان مقاله با قلم بی لوتوس سیاه 16، تمامی عنوان‌های در متن با قلم بی لوتوس سیاه 13 و متن مقاله با قلم بی لوتوس معمولی 13، فونت جداول حداکثر 10 و متن چکیده لاتین با قلم Times New Roman 12 ، عناوین اشکال و جداول با فونت 12 بی‌لوتوس سیاه باشد.

  هیچیک از بخش های مقاله شماره گذاری نشود . جداول حتماً در محیط ورد تایپ شده وجداول به صورت عکس آورده نشود. همه اشکال و جداول به وسیله نویسنده باید در مقاله و در نزدیک ترین محل مورد اشاره قرار داده شوند و از ارسال فایل جدولها و نمودارها و نقشه ها بصورت جداگانه خودداری شود.

  همه نقشه‌ها، نمودارها، و تصاویری که در مقاله مورد استفاده قرار می‌گیرند باید با عنوان شکل و به ترتیب قرار گیری در متن شماره گذاری شوند. تمامی فرمول ها شماره گذاری شوند. همچنین برای تمامی جدل ها،شکل های استفاده شده در متن، منبع آن بیاید.

  - مقاله ارسالی نباید دارای غلط های املایی و نگارشی باشد. حتما مقاله را قبل از ارسال ویرایش نمایید.

  - مقاله همراه همه ملحقات (شکل ها ، جدول ها و ... ) حداکثر ۲۰ صفحه باشد .

  - مقاله در قالب word 2007 باشد.

  - مسؤولیت محتوایی مقالات به عهده نویسنده است .

  - مقاله ارسالی باید شامل بخش های زیر باشد:

  - عنوان مقاله (کوتاه و رسا باشد.)

  - نام نویسندگان و وابستگی سازمانی همراه با آدرس ایمیل نویسنده مسئول در زیر عنوان مقاله آورده شود.

 -چکیده(250 تا 300 کلمه)شامل: طرح مسئله، هدف، روش، نتایج، نوآوری و واژه‌های کلیدی(4 تا 6 واژه)

. مقدمه ( بیان مسئله، اهمیت و ضرورت، اهداف، پیشینه، سوال و فرضیه ....)

- مبانی نظری پژوهش ( تعاریف و مفاهیم، نظریه ها و دیدگاهها،)

- روش شناسی پژوهش ( نوع تحقیق، روش، جامعه آماری، نمونه، روش نمونه گیری، روش گردآوری اطلاعات، روش تجزیه و تحلیل ، معرفی منطقه مورد مطالعه)

- یافته های پژوهش و  تجزیه و تحلیل  ( کاربرد روش ، بررسی فرضیه ها و ..... )

 -نتیجه گیری

- منابع

  ابتدا منابع فارسی سپس منابع لاتین آورده شود. منابع بر حسب حروف الفبا مرتب شده و شماره گذاری شود. نام نویسنده اول به صورت کامل آورده شود. برای مقالات بر گرفته از مجلات یا همایش ها شماره صفحات مقاله آورده شود.

  حداقل تعداد منابع مورد استفاده۲۰ منبع معتبر باشد .

  - کتاب تالیف شده: نام خانوادگی، نام (سال). نام کتاب به صورت ایتالیک شده. محل نشر: ناشر، نوبت چاپ.

-          Barbalet, J. M. (2001).  Emotion, social theory, and social structure: a macro sociological approach. Cambridge: Cambridge University Press.

  - کتاب ترجمه شده: نام خانوادگی، نام (سال). نام کتاب به صورت ایتالیک . نام و نام خانوادگی مترجم یا مصحح، :ناشر، نوبت چاپ.

  - مقالات: نام خانوادگی، نام (سال). عنوان مقاله . نام مجله به صورت ایتالیک، دوره (شماره)، شماره صفحات بدون لفظ «ص». اگر مقاله در مجموعه مقالات چاپ شده باشد محل چاپ الزامی است.

       Bell, B. J. (2003).  The rites of passage and outdoor education: critical concerns for effective programming. The Journal of Experiential Education, 26 (1), 41–50.

  - منابع اینترنتی: نام خانوادگی، نام (سال). قابل در دسترس در: آدرس سایت.

  - پایان‌نامه‌‌ها: نام خانوادگی، نام نویسنده (سال). عنوان پایان نامه به صورت ایتالیک. نام خانوادگی و نام استاد راهنما، گروه، دانشگاه.

کنفرانس: نام خانوادگی، نام (سال). عنوان کنفرانس. نام کنفرانس به صورت ایتالیک شده، محل برگزاری.

    عنوان کتاب، مجله،پایان نامه به صورت ایتالیک نوشته شود.

منابعی با بیش از دو نویسنده مابین نام هر نویسنده نقطه ویرگول گذاشته شود.

مثال:

  • محمدجانی، اسماعیل و یزدانیان، نازنین (1393). تحلیل وضعیت بحران آب در کشور و الزامات مدیریت آن. فصلنامة روند،(43) 21 ، 117- 144.
  • Pulido-Velazquez, D., Ahlfeld, D., Andreu, J., & Sahuquillo, A.‚ (2008). Reducing the computational cost of unconfined groundwater flow in conjunctive-use models at basin scale assuming linear behaviour: The case of Adra-Campo de Dalı´as. of Hydrology, 353, 159- 174
  • نحوه  ی ارجاع های درون متنی:
  • منابع فارسی
  •  یک نویسنده: (احمدی، 1345: 23).
  • دو نویسنده: (احمدی و کریمی، 1345: 20).
  • سه نویسنده به بالا: (احمدی و همکاران، 1345: 23).
  • در منابع لاتین نیز منابع با دو نویسنده از لفظ & و منابع با سه نویسنده به بالا از لفظ et al استفاده شود.
  • در ادامه ی منابع فارسی نیز، شکل لاتین همین منابع بیاید.

  فرمت نمودارها: نمودارها به صورت ساده ترسیم شوند راهنمای عددی نمودارها حتماً فارسی و محورها معرفی گردند.

چکیده لاتین شامل : عنوان مقاله،واژه های کلیدی است. فونت چکیده انگلیسی Time NewRoman 12 .

 چکیده لاتین در انتهای مقاله پس از منابع آورده شود .

توجه: اعداد داخل متن و جداول باید فارسی باشد و ممیز بصورت / نوشته شود.

توجه: تمامی شکل ها، جدول ها و نمودار هابه جز عنوان فارسی و لاتین ، منبع آن نیز آورده شود.

توجه: نام نویسندگان خارجی چه در بخش  پیشینه و چه در سرتاسر متن و یا اصطلاحات تخصصی رشته همگی به صورت لاتین اورده شود و از ذکر آن در پاورقی خودداری شود.

نکته: در صورتی که مقاله شما حامی مالی یا تامین کننده اعتبار پژوهشی دارد و یا برگرفته از طرح پژوهشی است، ذکر اطلاعات آن در یک پاراگراف با عنوان تشکر و قدردانی الزامی است. محل این پاراگراف در انتهای مقاله قبل از فهرست منابع باید باشد.

 

 

شیوه‌نامه نگارش چکیده انگلیسی

 

1.از لحاظ تعداد کلمات، چکیده  بین 150 تا 250 کلمه است. تعداد کلمات به ترتیبی که در ذیل گفته خواهد شد، به طور متناسب به بخشها اختصاص داده می‌شود.  

2.از لحاظ فرم، چکیده به صورت فقط یک پاراگراف است.

3. از لحاظ ساختار، چکیده دارای 5 بخش می‌باشد. بخش های 1 و 5 اختیاری و دیگر بخش‌ها الزامی است.

3.1. بخش اول (اختیاری). مقدمه. (معمولا درحد یک یا دوجمله). در این قسمت، مقدمه و زمینه ارایه تحقیق ارایه می شود. معمولا از سه روش در این قسمت می‌توان بهره گرفت. در روش اول، نویسنده به اهمیت موضوع مورد بررسی اشاره می‌کند. در روش دوم، جدید بودن موضوع مورد بررسی و یا کم بودن تحقیق در آن زمینه مطرح می‌شود. در روش سوم از شیوه تعریف موضوع استفاده می‌شود.

3.2. بخش دوم (الزامی). هدف. (معمولا درحد یک جمله). در این قسمت، هدف تحقیق معرفی می‌شود.

3.3. بخش سوم (الزامی). متد. (معمولا درحد دوجمله) دراین قسمت، شیوه کار توضیح داده می‌شود. موارد مطرح شده در این بخش به تناسب موضوع تحقیق شامل نوع تحقیق (تجربی، توصیفی، کتابخانه ای...)، ابزار تحقیق (پرسشنامه، مشاهده، مصاحبه....)، شرکت کنندگان یامواد مورد بررسی، شیوه گرد آوری داده ها، شیوه تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌باشد.

3.4. بخش چهارم (الزامی). نتایج. (معمولا درحد دوجمله). معمولا در این قسمت در یک جمله نتیجه کلی و در جمله دوم نتیجه جزییتر ارایه می‌شود.

3.5. بخش پنجم (اختیاری). نتایج ضمنی. (معمولا درحد یک جمله). کاربردها و یا نیاز به تحقیقات بیشتر (معمولا درحد یک جمله). در این قسمت، نتایج ضمنی، کاربردها و یاتاکید بر نیاز به تحقیقات بیشتر ارایه میشود. 

 ضمنا مقالاتی که در وضعیت بازنگری کلی( ویرایش  نظرات داوران ) قرار می گیرد به موارد ذیل توجه فرمائید:

با توجه به نظر داور، مقاله را با رنگ قرمز اصلاح نموده و تاریخ جدید ویرایش را در بالای صفحه درج نموده و در اسرع وقت در فایل اصلی و بدون نام فراگزاری نمایید.از گذاشتن فایل اصلاح شده در فایل ضمیمه و پیوست خودداری نمایید.

"تغییر نویسنده مسئول یا تغییر در ترتیب، تعداد یا مشخصات نویسندگان بعد از ارسال مقاله امکان پذیر نمی باشد. قبل از ارسال مقاله هماهنگی لازم با سازمان مربوطه در این خصوص صورت پذیرد"